Siirry pääsisältöön

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ei tiedä ihmisen ravinnosta mitään...

 https://www.is.fi/terveys/art-2000010594007.html


Ei tarvitse otsikkoa pidemmälle lukea kun tietää että oikaistavaa on tulossa.....ja PALJON. Aloitetaanpas sitten...

_____________________________________________________________

Näin voit alentaa kohonnutta kolesterolia
_____________________________________________________________

Heti ensimmäinen lause ja kysyn tältä että mihin hän perustaa sen että olisi hyvä alentaa kolesterolia? Ancel Keyesin lipid-heart-hypothesis ohjaa sinua edelleen vaikka se on kuinka todistettu olevan huuhaata? Wau!

Ancel Keyes hankki lukuja reilusta 20 maasta ja jätti tahallaan pois kaikki ne jotka olivat ristiriidassa tuon teorian kanssa. Lopputuloksena on 7-maan tutkimus joka edelleen vetää tätä junaa eteenpäin. Katsokaapas huviksenne miltä tuo teoria ja sen käppyrät näyttää jos sinne lisätään kaikkien maiden veriarvot mukaan. Kolesteroli tai mikään lipidi ei ole koskaan ollut ongelma ihmiselle eikä koskaan tule olemaan. Tämän ihmishirviön opit kylvävät edelleen kuolemaa vaikka meillä on nykyään internet olemassa. Meidän ei saisi olla näin sinisilmäisiä....Itse en ole ja sen vuoksi toimin prikulleen päinvastoin näitä ohjeita ja olen sen vuoksi terve.

_____________________________________________________________

Ensimmäinen keino on suosia pehmeitä rasvoja.

_____________________________________________________________

Eli suosittelee syömään juuri niitä härskiintyneitä,  prosessoituja ja luonnottomia rasvoja jotka aiheuttaa meillä ihmisillä kroonista tulehdusta? En pystyisi edes keksimään ihmisvihamielisempää suositusta ellen aivan suoraan käske niitä syömään syanidia ja hyppäämään kalliolta. Ihmisen geenit ovat muodostuneet viimeisen 5 miljoonaa vuotta kovien rasvojen syönnin päälle mutta nyt me ollaan viimeiset 70 vuotta syöneet näitä paskaöljyjä/rasvoja enemmän ja enemmän. Katsokaapas hieman ympärillenne miten "hyvää" se on meille tehnyt. Pehmeiden rasvojen syönti ja sydänkohtaukset ja syöpien yleistyminen ovat aivan samalla linjalla yleistyneet kansantaudeiksi asti vaikka aiemmin niitä ei edes ollut olemassa. Syytetään toki kovia rasvoja ongelman aiheuttamisesta kuitenkin eikös niin?

_____________________________________________________________

Fogelholm kertoo, että ihmiset usein turhaan pelkäävät rasvaa ruokavaliossaan.

– Liian niukkarasvainen ruokavalio ei ole hyväksi. Keskeisintä on rasvan laatu. Rasvan laadun pitää olla kasvivoittoista pehmeää rasvaa, Fogelholm kiteyttää.

 

_____________________________________________________________


Tämä älypää kiteyttää asian 180 astetta väärin. Ihmiset eivät ole 5 miljoonan viimeisen evoluutiovuotensa aikana syönyt koskaan edes kasviksia saati niiden öljyjä. Mitään näitä nykykasveja tai niiden öljyjä ei ole ollut edes olemassa kuin viimeiset pari hassua tuhatta vuotta ja suurimmaksi osaksi vain viimeiset 50-100 vuotta. Minusta on ihan käsittämätöntä että joku voi olla niin helposti nenästä vedettävissä, että hän ajattelee niiden olevan meille mitään muuta kuin haitallista.

_____________________________________________________________




Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa kalan suosimista ruokavaliossa lihan sijaan, voin vaihtamista margariiniin ja öljyjen, kuten rypsi- ja oliiviöljyn, suosimista ruuanlaitossa.

_____________________________________________________________


Just tämä sätkynukke on täysin Ancel keyesin talutusnuorassa. Tätä ohjetta on nyt noudatettu viimeiset noin 100 vuotta. Kuinka paljon lisää kärsimystä haluat nähdä ennen kuin uskot sen olevan väärä ohje? Sydänkohtauksia ja syöpiä ei ollut olemassakaan 100 vuotta sitten.

_____________________________________________________________



Pehmeillä rasvoilla korvataan kovat rasvat ja saadaan pidettyä kolesteroli paremmin kurissa. Erityisesti ”pahaa” LDL-kolesterolia tulisi seurata, sillä mitä suurempi sen määrä on, sitä enemmän kolesterolia kertyy kudoksiin. 

__________________________________________________________________________

Voihan nenä miten uskomattoman epäterveellinen neuvo. LDL ei ole edes kolesteroli vaan proteiini, muuten hyvä. Suurin ongelma tämän sinun teoriasi kanssa on että sinä et tiedä LDL-proteiinia edes löytyvät eri kokoluokissa verenkierrossa. Mitä tarkoittaa jos LDL on pieni tai iso? Tai jotain siltä väliltä? Mikä tuon vaihtelun niiden koossa aiheuttaa? Meidän kudokset on kaikki osittain rakennettu kolesterolista. Se on jokaisen solun yksi rakennusaine. Sitä ei kerry minnekään ellet ensin tuhoa sitä sokerilla. Maksa ei voi kierrättää vaurioituneita LDL-proteiineja ja nuo kyseiset orpopirulaiset kuljeksivat vain verenkierrossasi pienentyen ja pienentyen jatkuvien ja toistuvien sokerimyrskyjen takia kun et kerta kaikkiaan lopeta sokerin syömistä.

Lopulta tuo tarpeeksi paljon pienentynyt LDL ajautuu valtimoiden virtauskohdissa tulehtuneen verisuonen seinämän väliin josta kehon puolustus tunnistaa sen vihollisena ja syö sen. tarpeeksi noita syötyään makrofagit kuolevat ja muodostavat vaahtosolun tuonne samaan paikkaan verisuonen seinämän väliin ja noista vaahtosoluista aiheutuvat valtimoiden tukokset. Myäs tervettä LDL:ää jää tukosten arpikudoksiin tietenkin koska ne kuljettavat kolesterolia jolla kroppa yrittää korjata kroonisesta tulehduksesta aiheutunutta vahinkoa verisuonen seinämille. Syytätkö samaa logiikkaa käyttäen palomiehiä tulipalojen sytyttämisestä, vaikka he ovat paikan päällä paloa sammuttamassa?


Taidan jättää tämän kommentoimisen tähän. Aivan samaa paskaa tämä jauhaa niinkuin nämä kaikki. Syökää paljon kuitua blaa blaa paljon kasveja blaa blaa ja täysjyvää blaa. En pysty enää ottamaan näitä ääliöitä edes sen vertaa tosissani että jaksaisin edes kommentoida niille. Nämä ei koskaan ikinä milloinkaan edes yritä vastata minun kysymykseeni niin ei kai minunkaan tarvitse toistaa itseäni näille? En tarvitse kuin yhden kysymyksen ja niin kauan kuin siihen ei anneta vastausta en ota mitään näiden sanomisia kuuleviin korviin eikä sinunkaan kannattaisi. Se kysymys kuuluu näin:

Jos Ancel keyes on oikeassa ja korkea kolesteroli ("paha" LDL-kolesteroli) on syy verisuonien tukkeutumiseen niin mistä johtuu, että noita tukoksia esiintyy VAIN hyvin ennalta-arvattavissa kohdissa VALTIMOITASI eikä koskaan laskimon puolella verisuonistossa?

Siinä ole hyvä. Kysy tuo yksi ainoa kysymys nyt ensin itseltäsi ja jos et keksi vastausta niin kysy sitä kaikilta niiltä lääkäreiltä joihin henkilökohtaisesti luotat. Et tule koskaan saamaan vastausta tuohon kysymykseen keneltäkään muulta kuin niiltä, jotka ovat vallitsevan lipid-heart-hypothesis-aivopesun ulkopuolella. Kukaan sen sisällä ei pysty vastaamaan tuohon vaikka haluaisivat koska heidän koko työura on siitä kiinni ettei tuohon kysymykseen saa vastata.

Jos tuohon haluaa kuulla totuuden niin voin paljastaa sen tässä vaikka heti. Suonitukoksien kehittyminen aina sydänkohtaukseksi asti vaatii 3 tekijää samanaikaisesti jylläämään kropassasi. Luettelen ne nyt tähän:

1. Kova paine jonka takia veri iskeytyy kaikkein lujinta vauhtia verisuonen seinämää vasten. Sitä esiintyy tietenkin painepuolella valtimoissa ja suurien haarakohtien ympärillä joissa verenkiertoon syntyy oikein pyörteitä jotka "hankaavat" verisuonien seinämiä vasten. Tämän vuoksi suonitukokset kehittyvät vain hyvin ennalta-arvattaviin kohtiin valtimoissa koska kova paine on 1 kolmesta tukipilarista joka vaaditaan tämän ongelman syntymiseen. Tämä on meidän anatomiaan sisäänrakennettu juttu joten me ei saada tehtyä tälle mitään. Meillä tulee aina olemaan tietyissä kohdissa verisuonistoa valtimon puolella huomattavasti kovempi paine kuin toisaalla.

2. Vahingoittunut LDL-proteiini. Tästä mainitsinkin jo aiemmin eli ilman LDL-proteiineja tuhoavaa glukoosia ja fruktoosia jatkuvasti meidän verenkierrossa nämä kyseiset proteiinit eivät koskaan vaurioituisi sillä tavoin ettei maksa pysty enää kierrättämään niitä. Jatkuva ja monta kertaa päivässä toistuva glukoosi- ja fruktoosimyrsky on toinen tukipilari joka vaaditaan tämän ongelman syntymiseen. Isot ja terveet LDL-proteiinit eivät painaudu valtimoidesi verisuonien seinämien väleihin edes kohdissa, joissa on kaikkein suurin paine/turbulenssi.

3. Kroonisesti tulehtunut verisuonisto. Samoin kuin muukin kroppasi (ja aivosi) verisuonesi ovat kokoajan kroonisesti tulehtuneita jos syöt juuri niitä pehmeitä luonnottomia rasvoja joita hetki sitten ravintoterapeutti suositteli sinulle. Myös korkea glukoosi ja fruktoosi aiheuttaa tätä tulehdusta. Jos syöt kovia rasvoja ja olet hiilariton (tai vähintään vähähiilarinen) niin verisuonesi eivät ole kroonisesti tulehtunut aivan kuin ei ole muu kroppasi tai aivosikaan. Tämä on se kolmas ja viimeinen vaadittava tukipilari tähän ongelmaan.

Yhteenvetona siis voidaan sanoa että jos yksi ainoa noista kolmesta tukipilarista puuttuu niin verisuonien tukoksia ei voi koskaan syntyä. Et tietenkään pysty verenpainettasi kovin paljoa vähentämään koska ongelman syntymiseen vaadittava paine on meidän anatomiaan sisäänrakennettu. Kohollaan oleva verenpaine voimistaa ja nopeuttaa tietenkin tukosten syntymistä.

Se mihin sinä taas voit erittäin helposti vaikuttaa on se ruuan laatu mitä verenkiertoosi imeytyy vatsalaukustasi ja siihen aiheuttaako se sinussa kroonista tulehdusta vai korkeaa ja voimakasta veren sokeritasapainon heilahtelua vai ei. Aiheuttaako se noita molempia? Tämä meidän ravintoterapeuttien ohjeistama ruokavalio aiheuttaa kaikkein voimakkaimmin noita molempia. Et pystyisi tähän liittyen syödä huonommin vaikka yrittäisit aivan tosissasi.

Meidän kannattaisi kaikkien syödä sen mukaisesti miten meidän geenimme ovat kehittyneet miljoonien vuosien ajan aivan samoin kuin kaikki eläimetkin syövät luonnossa. Jos syötät kasvissyöjälle vain lihaa tai edes väärää kasvista niin se tulee sairaaksi ja kuolee samoihin "tauteihin" kuin me ihmiset kuollaan nyt. Syöpiin ja infarkteihin. Ihminen on vaan niin vieraantunut luonnosta nykyään ettei se osaa edes ajatella elämää ilman valtavia kauppakeskuksia joissa myydään toinen toista surkeampia prosessoituja "ruokia". Mene heti tänään kauppaasi ka katso ympärillesi mitä kaikkea arvelet olleen olemassa 100 vuotta sitten tämän päivän tarjonnasta? 200 vuotta sitten? 500 vuotta sitten? Jatkanko? Mikään sellainen asia jota on syöty vasta viimeisen muutaman tuhannen vuoden ajan ei voi muokata meitä meidän geenien tasolla juuri lainkaan. Näin suureen muutokseen ruokavaliossa vaaditaan miljoonien vuosien aika ja silloinkin meidän nyky"ruokien" tulisi tappaa meidät ennen sukukypsyyttä jos halutaan evoluution kautta muutoksia saada aikaiseksi. Meistä ei kovin moni kuole syöpiin ja rasvamaksoihin jne jne infarktit ja dementiat ennen sukukypsyyttä joten me kerkiämme saamaan geenimme jatkoon jolloin Darwinin laki ei tule koskaan tätä evoluutiota saamaan aikaiseksi. En ole varma onko tuo ilmoinen vai surullinen asia koska nuo tosiasiat ovat niitä jotka pitävät meidät tämän mainitun Ancel Keyesin oppien vankina vielä vuosisatojen ajan todennäköisesti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinani keto-carnivaarina 2020-2024

Hyvin yleinen "asiantuntijoiden" kanssa käyty keskustelu