Resistenttiä tärkkelystä?

 

 
***An estimated 30% of the world’s population currently has non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD), which has reached epidemic proportions globally***
 
 
Tuo on suoraan itse tutkimuksesta poimittu teksti joka on hyvin meidän nykyruokavaliota kuvaava.
Tämä artikkeli taisi olla se iltasanomien puolelta johon jo kommentoinkin aiemmin mutta käydään pääkohdat uudelleen läpi koska kertaus on opintojen äiti.
 
 
***Paksusuoleen päästyään tärkkelys edistää hyvien suolistobakteerien kasvua.***
 
 
Ei. Te ette vieläkään tiedä mitään suolistobakteereista. Voitte olla varmoja ettei lihansyöjät ruoki noita kyseisiä "hyviä" bakteereja lainkaan eikä meidän suolen toiminnassa ole mitään vikaa. Päinvastoin uskallan väittää että meillä toimii vatsa paremmin kuin teillä.
Itse syön mahan täyteen joka päivä, paskon kerran joka toinen päivä enkä piere lähes lainkaan. Ei kipuja eikä turvotusta eikä verta pöntössä. No niin, sinun vuorosi. Pistä paremmaksi. Kerro minulle miten nuo "hyvät" suolistobakteerit sinua auttavat jos vertaat itseäsi lihansyöjään. On aivan selvää että tavalliseen sekasyöjään verrattuna olosi saattaa parantua mutta tässä me tullaan taas siihen vasara vs moukari varpaille-tapaukseen.
 
 
***Resistenttiä tärkkelystä ruokavalioonsa lisänneillä maksan rasvoittuminen väheni ja rasvamaksatautiin ja tulehdustilaan liittyvissä merkkiaineissa havaittiin hyviä muutoksia.Tutkijoiden mukaan maksalle hyviä vaikutuksia voisi saada nauttimalla joka aterialla nyrkin kokoisen annoksen jotain resistenttiä tärkkelystä sisältävää ruoka-ainetta. Aiheesta tarvitaan kuitenkin lisätutkimuksia.***
 
 
En vain ymmärrä miksi paskan värisävyistä pitäisi tehdä näin paljon asiaa ellei tarkoituksesi ole vain saada itsesä näyttämään tärkeältä jotta saat rahoitusta lisätutkimuksiin. Nämä taitaa olla aivan ura tieteilijöitä. Paska on silti paskaa vaikka kuinka sitä analysoit. Noissa tutkimuksissa on niin paljon aukkoja ja epämääräisyyttä että pienillä tilastollisilla eroilla ei ole mitään merkitystä. Healthy user bias on yksi pahimmista asioista jotka sotkevat näitä tutkimuksia. Ihminen joka tietää olevansa tutkimuksessa siivoaa käytöstään muutenkin kuin vain sillä asialla mitä tutkitaan jos et sitä tiennyt.
Siivoat itsekin vessanpönttösi jos tiedät itsellesi saapuvan vieraita vaikkei pöntön vauhtiraitaisuus liity millään tapaa suoraan vieraisiin. Tiskit koneeseen ja pöydät luututaan. Oliko kaikki tuo siivoaminen vieraidesi aiheuttamaa vai haluatko itse näyttää hieman siistimpää kuvaa itsestäsi vieraille? tuo kuvaa melko hyvin mitä healthy user bias on. Me emme elä kuplassa vaan kaikki asiat vaikuttavat kaikkeen. Kaikki osaa olla kiroilematta tai pieremättä hautajaisissa jne. mutta et sinä ehjää luonnekuvaa ihmisestä saa sen perusteella miten ne hautajaisissa käyttäytyvät.
 
 
***Rasvamaksa on yleinen sairaus, sillä noin joka neljäs aikuinen sairastuu siihen. Sairaus todetaan tavallisesti 40–60 vuoden iässä, mutta sitä löytyy yhä useammin myös lapsilla ja nuorilla aikuisilla.***
 
 
Rasvamaksa ei ole sairaus lainkaan. Muuten hyvä. Jos et syö fruktoosia tai juo litroittain alkoholia viikossa niin et voi saada koskaan rasvamaksaa. Maksaasi ja siihen lähistölle sisäelimiin kehittyvä rasva kertoo vain siitä että maksasi yrittää epätoivoisena prosessoida kaikkea sitä mitä sinä sen vaivoiksi tunget suuhusi eikä se kerkeä mukaan. Sen vuoksi se joutuu muuttamaan ylimääräisen fruktoosin rasvaksi nyt kun puhe on ei-alkoholi-rasvamaksasta.
 
 
***Rasvamaksataudin taustalla on usein lihavuus. Tauti johtuu vyötärölihavuuden aiheuttamista aineenvaihdunnan häiriöistä.***
 
 
Voi vehnäpulla sentään TAASKO te syytätte oiretta syypääksi? Vyötärölihavuus on metabolisen oireyhtymän OIRE eikä se aiheuta mitään muuta kuin ne fyysiset epämukavuudet mitä painon lisääntyminen ja mahan pömpöttäminen aiheuttaa. Lihavuus ei aiheuta aineenvaihdunnan häiriötä vaan JUURI päinvastoin.
Tuon kyseisen aineenvaihdunnan häiriön voi nimellä kutsua Randle Cycleksi. Tuo on jo noin 60 vuotta sitten huomattu aineenvaihdunnallinen "kytkin" joka on aktivoituna aina toki vähän mutta varsinkin hiilareita syömällä aktivoituu kaikkein voimakkaimmin. Jos syöt paljon hiilareita niin elimistösi tekee kaikkensa päästäkseen kaikesta siitä glukoosista eroon jolloin rasvan käyttäminen energiaksi muuttuu mahdottomaksi.
Se syy miksi kroppasi haluaa heti eroon glukoosista ei TODELLAKAAN johdu siitä että se tykkää glukoosista enemmän kuin rasvasta vaan siitä että noista kahdesta ainoastaan glukoosi on kropallesi myrkyllistä. Kroppasi muuttaa sokeria läskiksi täyttä häkää ja käyttää lähes VAIN sitä energiaksi ja nostaa insuliinitasot taivaisiin että välttyisi pitkittyneen korkean sokerin pahimmilta haitoilta. Munuaisesi ja koko verenkiertojärjestelmäsi on todella lujilla liian sokerin kanssa. Juurikin sokeri tuhoaa ne LDL-proteiinit joka on johtanut siihen että viatonta uhria kutsutaan "pahaksi" kolesteroliksi.
 
 
***Rasvamaksa voi johtua myös liiallisesta alkoholinkäytöstä.***
 
 
Alkoholisteilla kyllä. Pääsääntöisesti suurin ongelma on fruktoosi.
 
 
***Joskus maksan rasvoittumista voi esiintyä myös normaalipainoisella. Perimä vaikuttaa maksasolujen rasvoittumiseen.***
 
 
Hohhoijjaa normaalipainoinen ihminen on edelleen metabolisesti sairas jos hän syö väärin. Liikunnalla saat laitettua ongelmaa piiloon hetkeksi jos haluat toki. Ei kannattaisi koska kuten jo aiemmin sanoin saatat itsekin pitää itseäsi valheellisesti terveenä jos olet laiha. Tämä on se teippi siinä moottorivikavalosi päällä josta mainitsin myös aiemmin.
 
 
***Joka viidennellä rasvamaksa voi edetä maksasolujen tulehdukseksi. Tulehdus aiheuttaa pitkään jatkuessa osalle maksakirroosin, joka voi kehittyä maksasyöväksi. Ei-alkoholiperäinen rasvamaksatauti voi pahentaa myös esimerkiksi tyypin 2 diabetesta sekä sydän- ja verisuonitauteja.***
 
 
Nuo ovat aivan kaikki alavirtaan väärästä ruokavaliosta. Kysymys on vain siitä mitä sieltä revolverin kammiosta silmillesi posahtaa.
 
 
***Rasvamaksa on salakavala, sillä se ei yleensä anna mitään oireita. Sitä on kuitenkin syytä epäillä, jos on selvästi vyötärölihavuutta tai käyttää runsaasti alkoholia.***
 
 
No ottaen huomioon että itse artikkeli puhui rasvamaksasta mikä ei johdu alkoholista samoin kuin se tutkimuskin niin miksi ne vain alkoholin nostaa tuohon? Hedelmät ovat se suurin syy koska näissä meidän nykyhedelmissä on geenimanipulaatiolla tungettuna niin sairaasti fruktoosia ettei mitään rajaa. Näitä meidän nykyhedelmiä ei ole ollut saatavilla vielä edes 50 vuotta.
 
 
***Jos rasvamaksa ei ole päässyt etenemään kirroosiksi, se paranee, kun alkoholinkäyttö tai ylipaino vähenee. Lääkehoitoa rasvamaksaan ei ole.***
 
 
Ajatella kun neuvoisitte ihmisiä välttelemään sitä mikä tuon ongelman aiheuttaa.....ylipaino ei voi laskea ennen insuliinitasojen alentumista. Miksi neuvotte ihmisiä väärin. Kaikki menee perse edellä puuhun ja masentuvat teidän typerien ohjeiden takia kun ne eivät toimi.
1. Insuliini pitää saada alas.
2. Hiilaria ei saa syödä yli 50 grammaa päivässä tai insuliinisi ei tule koskaan alas.
Nuo pätevät ylipainoon noin yleensä. Rasvamaksaan pitää soveltaa juuri samaa kakkoskohtaa tuosta paitsi hiilarin tilalle fruktoosi. Fruktoosi on tosin noin 10 kertaa vahingollisempaa kuin glukoosi.
 
 
***Parhaat vaikutukset saavutetaan yhdistämällä säännöllinen liikunta vähäkaloriseen ruokavalioon painonpudotusvaiheessa.***
 
 
Just eli annetaan neuvoja jotka VARMASTI saavat ihmiset epäonnistumaan. Kaloreilla et tee sitten mitään koska me ihmiset emme ole pommikalorimetrejä jotka saavat energiansa lämpötilan muutoksilla. Me saamme ruuasta energiaa kemiallisesti. Kaikkien ruokien kalorilukemat ovat noiden ruokien LÄMPÖarvo pommikalorimetrissä poltettuna enkä minä ainakaan saa yhtään enempää tai vähempää energiaa ruuasta sen lämpötilan vaihtuessa.
 
 
***Runsas fruktoosin ja nopeiden hiilihydraattien syöminen rasvoittaa maksaa, joten niiden välttäminen kannattaa.***
 
 
No vihdoinkin sieltä tulee vähän totuuksia. Vielä pienenä korjauksena vaan että aivan kaikki hiilarit ovat metabolisen oireyhtymän kannalta nopeita.
 
 
***Esimerkiksi makeiset, limonadit sekä tyydyttyneitä rasvoja sisältävät ruoat kuten voi, kovat juustot, makkarat sekä kookosrasva on parempi jättää kaupanhyllylle.***
 
 
Tämä on se syy miksi ihmiset ovat niin sairaita tänään. Makeiset ja limsat joo mutta mitä helvettiä ne kovia rasvoja ja juustojakin demonisoi? Oikeasti, vieläkin? Tuo on ihan suoraan Ancel Keyesin suusta ja nämä ääliöt apinoi näitä rahalla ostettuja, rikollisia oppeja vieläkin.
 
 
***Sen sijaan hyviä rasvoja, kasviksia, marjoja ja täysjyvätuotteita sisältävä ruokavalio on hyväksi myös maksan terveydelle.***
 
 
Joo ja just niitä sitten syödään mikä maksaa kuormittaa heti prosessoitujen paskojen ja hedelmien ja alkoholin jälkeen kaikkein eniten. Vaikka saisitkin hidastettua rasvamaksan edistymistä syömällä noita niin infarkteja ja syöpiä tuo ruokavalio edistää sitten vaihtoehtona rasvamaksalle. Suo siellä......ja vetelät viattomien housuissa...ja rahat roistojen tilillä. Pahis voittaa aina.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinani keto-carnivaarina 2020-2024

Hyvin yleinen "asiantuntijoiden" kanssa käyty keskustelu

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ei tiedä ihmisen ravinnosta mitään...