Siirry pääsisältöön

Asiaa suolistosyövästä

 https://www.is.fi/terveys/art-2000009964344.html

 

Suolistosyöpä on lisääntynyt hyvin nopeasti Suomen toiseksi yleisimmäksi syöväksi.

 

Jaahas mistähän tuo mahtaa johtua...?

 

Mäkelän mukaan kasvutrendi näkyy potilasmäärien lisääntymisenä etenkin hoitoketjun alkupäässä.

 

Eli aina vain nuorempana saadaan tuo "tauti"? Olisiko kenties meidän geenit muuttuneet nyt yhtäkkiä muutaman vuoden aikana näin paljon että nyt meistä noin puolet kuolee syöpiin viimeistään 75-vuotiaana kun hetki sitten syöpään ei kuollut juuri kukaan? Mikä tässä edes voisi olla taustalla....? 


– Väestömme ikärakenne näkyy käytännön työssä. Samoin näkyy ylipainon lisääntyminen, selkeästi ylipainoisia potilaita on jonkin verran aiempaa enemmän, Mäkelä kertoo.

 

Jaa eli ylipainoisia syövän saaneita ihmisiä on selkeästi enemmän.....hmmmm....mistä tämä voi johtua...?

 

– Tutkimuksissa on osoitettu, että alle 50-vuotiaiden sairastuvuus suolistosyöpään on lisääntynyt ja tapauksissa on nousua ihan 20 ikävuodesta ylöspäin. Vaikka nämä edustavat hyvin pientä osaa kaikista syövistä, ilmiö on nähtävissä.

Siihen, mistä ilmiö johtuu, ei ole varmaa selitystä.

 

Joo ei ole varmaa selitystä...olisiko se tuo meidän geenit joista jo mainitsin? Onko meidän geenit aivan yhtäkkiä tulleet hulluiksi tai jotain? Mikä muu voi selittää viimeisen 100 vuoden aikana tapahtuneen muutoksen....?

 

Suolistosyövän riskitekijöitä ovat ylipaino, vähäinen liikunta ja epäterveellinen syöminen sekä alkoholinkäyttö.

 

Mitä tarkoitat ylipainolla? Mitä tarkoitat vähäisellä liikunnalla? Mitä tarkoitat epäterveellä syömisellä ja alkoholin käytöllä? Riskistä sinun ei saa puhua koska se kuuluu syy-seuraus-sanastoon joka vaatii kunnollisen kokeen taustalleen.

 

– Näihin meidän mukaviin länsimaisiin elämäntapoihimme se liittyy, Mäkelä sanoo.

Ruokavaliossa riskiä nostaa etenkin se, jos punaista lihaa on runsaasti, kasviksia niukasti, ja kuidun määrä jää vähäiseksi.

 

Eliiii annas kun kelaan tuota vähän. Meinaat todella että se ruoka jota me ollaan pääsääntöisesti syöty ainoana ravintonamme isotooppitestien mukaan ainakin viimeiset 400 tuhatta vuotta olisi se mikä aiheuttaa valtavan nousupiikin syöpien yleistymisessä vasta viimeisen 100 vuoden aikana? Eikä aiemmin ollut syöpiä edes olemassakaan?

Toisekseen meinaatko todella että niiden ruoka-aineiden (kasvikset ja kuitu) puuttuminen jota me ei muutenkaan olla juuri koskaan syöty koko meidän tunnetun historian aikana isotooppitestien perusteella aiheuttaisi meille syöpiä? Juuri niiden ruokien joite me olemme alkaneet syömään moninkertaisesti viimeaikoina jolloin samalla on syöpiä alkanut esiintymään ja sen lisäksi infarktikuolemat moninkertaistuneet syöpäkuolemien rinnalla yhtäaikaisesti? Todellako väität noin? Ei tuota voi kuin ällistellä kuinka ihmeessä edes kykenet noin taitavaan mentaalijumppaan?


Sairastumiselta suojaavia tekijöitä ovat vastaavasti terveelliset elämäntavat, kuten kasvisvoittoinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta.

 

Ei vaan juuri päinvastoin noiden kasvisten osalta niinkuin äsken tein selväksi. Meillä ei ole ollut mitään tällaisia kasviksia mitä meillä nyt on kaupat pullollaan kuin viimeiset 50-100 vuotta edes saatavilla. Oletko nyt aivan satavarma, että meidän ainakin 4 miljoonaa vuotta kehittynyt nykyisen suuntainen geeniperimämme (tuo oli hetki jolloin tulimme alas puusta ja aloimme metsästämään maukkaita eläimiä ja lopetimme kasvissyönnin) on vasta nyt viimeisen 100 vuoden aikana yhtäkkiä päättänyt kääntää suuntaansa aivan täysin ilman mitään valtavaa koko planeetan elämää uhkaavaa tragediaa tai mitään? Aikalailla rohkea väite.


– Elämäntavoista puhuttaessa täytyy toki muistaa sekin, että aina on myös niitä, joilla sairastuminen on vain huonoa tuuria, Mäkelä lisää.

 

Ei. Tuollaisia ihmisiä ei ole eikä tule olemaan koko maapallolla koskaan yhtä ainutta. Aivan kaikilla "sairastuneilla" toteutuu solujen mitokondrian metabolisestä häiriöstä johtuva liikakasvu JA syöpäsolujen ruokkiminen hiilihydraateilla. AIVAN JOKAINEN TAPAUS ON TÄLLAINEN. Ainoa mikä ihmisissä eroaa on se syy miksi mitokondrian metaboliikka häiriintyy niin pahoin. Suurimmassa osassa tapauksista se on pitkäkestoinen altistuminen krooniselle tulehdukselle ja lopuissa tapauksissa altistutaan jollekin muulle myrkylle esim tupakassa oleville myrkyille pitkäkestoisesti.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5FqS0Y82reI

 

Tuossa on pieni video valottamaan tätä asiaa hieman. Minusta on aivan käsittämätöntä että ihmisten annetaan vain kuolla  josheidän hoitamisestaan ei saada rahastettua tarpeeksi. Tätä tietoa pantataan aivan tarkoituksella.





 


 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinani keto-carnivaarina 2020-2024

Hyvin yleinen "asiantuntijoiden" kanssa käyty keskustelu

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ei tiedä ihmisen ravinnosta mitään...