Siirry pääsisältöön

Miksi margariini on parempi kuin voi? Asiantuntijalta tyhjentävä selitys

 https://www.is.fi/terveys/art-2000009951686.html

 

Jaahas täällähän on joku päästänyt taas ääneen jonkun sellaisen joka kuuluisi mielisairaalaan. Kuunnellaan nyt kuitenkin mitä asiaa sillä on. Onhan se sentään lehteen asti päässyt ja kirjoittanut ilmeisesti kirjankin aiheesta....

 

Margariini on keskimäärin suositeltavin levite suomalaisten leivän päälle, kirjoittaa laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen juuri ilmestyneessä teoksessaan Terveellistä! 25 tärkeää ruoka-ainetta ja miksi niitä kannattaa syödä (Kirjapaja).

Laatikainen kertoo IS:lle 4 keskeisintä syytä, miksi kasvipohjainen margariini on terveyden kannalta ylivoimainen valinta verrattuna eläinperäiseen voihin:

 

Kerrohan Reijo toki perusteesi niin ammun ne alas yksi kerrallaan. On se kumma miten ihmeessä nämä idiootit pääsee ihan kirjan julkaisuun asti ilman ettei kukaan sano niille että "hei kaveri sähän puhut aivan paskaa" missään vaiheessa kirjan julkaisuprosessia.

 

 

1. Vähentää veren kolesterolipitoisuutta

LDL-kolesteroli eli niin kutsuttu paha kolesteroli on selvästi alhaisemmalla tasolla silloin, kun säännöllisesti syödään margariinia eikä voita.

– Tämä margariinin terveyshyöty on kaikkein vakuuttavimmin osoitettu, Laatikainen sanoo.

 

Ensinnäkään LDL ei ole kolesteroli vaan proteiini. Toiseksikin sen taso on juuri siinä missä sen pitääkin jos syöt ihmiselle luontaista ravintoa. Kolmanneksi LDL-proteiinia on verenkierrossasi montaa eri kokoluokkaa joista vain yksi on potentiaalisesti haitallinen. Eli LDL ei ole mikään "paha" vaan täysin luonnollinen osa vertasi ja elintärkeä sinulle. Se että margariini alentaa LDL:ää tarkoittaa että margariini vahingoittaa solujasi ja sen vuoksi kroppasi joutuu kokoajan korjaamaan soluja kolesterolilla jolloin sen vapaana  oleva määrä verenkierrossasi laskee tietenkin. Samalla tavoin käy jos syöt kasvispainotteisesti. Kroppasi joutuu käyttämään reilusti enemmän kolesterolia korjaamaan syntynyttä vahinkoa.


2. Rasvoittaa maksaa vähemmän kuin voi

Moni suomalainen on ylipainoinen tai lihava. Kun ravintoa syödään yli tarpeen, maksaan kertyy rasvaa.

– Sitä kertyy enemmän, jos käytetään tyydyttynyttä rasvaa eli muun muassa voita ja kookosöljyä.

Voin sisältämä tyydyttyneen eli kovan rasvan määrä on karkeasti kolminkertainen margariineihin verrattuna. Kasvipohjaisessa margariinissa tyydyttynyttä rasvaa on yhtä vähän kuin oliiviöljyssä.

 

 Me ei olla lihavia sen vuoksi kun me syödään liikaa. Suuri osa meistä näkee nälkää vaikka olisi kuinka lihava. Kaikki riippuu siitä miten tuo ajatellaan. Oletko nälkäinen jos maha mouruaa ruokaa niin että kipeää tekee? Olet tietenkin joten mitä tämä vinkuu että yli tarpeen syödään. Kropalla on tarve saada ravintoa ja jos se ei sitä saa niin se ilmoittaa siitä sinulle.

Maksalla ei tosin ole MITÄÄN tekemistä rasvan aineenvaihdunnan kanssa. Maksa käsittelee epäpuhtauksia ja fruktoosia ja alkoholia pääsääntöisesti. Maksa käsittelee fruktoosin ja alkoholin muuttamalla ne rasvaksi. Se käyttää itse ravintonaan rasvaa kyllä aivan kuten muukin kroppasi tekee jos sille vain annetaan siihen lupa mutta ihminen ei ole lihava sen vuoksi kun se syö rasvaa. Herraisä miten tyhmä tuo on ajatuksenakin. Jos tuo pitäisi piirunkaan verran paikkaansa niin minä olisin kuolettavan ylipainoinen. Syön kovaa rasvaa VARMASTI enemmän kuin sinun koko sukusi yhteensä.

Ihminen on syönyt lihaa ja kovia rasvoja yli 400 tuhatta vuotta miltei eksklusiivisesti eikä juuri mitään muuta. Miten ajattelit sen aiheuttavan meille ongelmia kun noita mainitsemiasi ongelmia ei ole ollut olemassakaan kuin viimeiset 100 vuotta? Kuinka totaalisen aivopesty sinun täytyykään olla....?


3. Ravintoainepitoisuus on parempi kuin voilla

Ravitsemusterapeutti korostaa, että margariinin ravintoarvot ovat yleistä mielikuvaa paremmat. Margariini on hyvä välttämättömien omega-3-rasvahappojen lähde, ja siitä saa myös välttämätöntä omega-6-rasvahappoa.

 

Margariinin omegat ovat kaikki pilaantuneita aivan samoin kuin pullotetuissa öljyissäkin on. Ainoa tapa saada terveellistä omegaa on syödä tuoreita eläintuotteita (kananmunaa ja lihaa ja voita). Jos haluat omega 3:a niin tuore vapaana elänyt lohi on parasta. Kaikki omegat ovat kyllä tasapainossa tavallisessa naudan lihassakin.


– Näillä ominaisuuksillaan se päihittää selvästi voin, jossa ei ole merkittäviä määriä mitään ihmiselle välttämättömiä rasvoja.

 

Et päihitä pilaantuneilla ominaisuuksillasi yhtään mitään. Prosessointi saa tyydyttymättömät molekyyliketjut reagoimaan aivan kaiken kanssa (ilma, valo, saasteet) ja sen vuoksi ne ovat kaikki pilalla jo kaupan hyllyillä. Saat niistä trans-rasvoja joiden haittoja en ala tässä edes luettelemaan.

 

Voi on myös huono E- ja D-vitamiinin lähde: siinä ei ole D-vitamiinia, ja E-vitamiinin määrä on minimaalinen (1,5 mg/100 g) verrattuna margariiniin (10–20 mg/100 g).

Margariinista voi saada – valitusta tuotemerkistä riippuen – jo 20 gramman päiväannoksella noin kolmanneksen D- ja E-vitamiinin tarpeesta.

A-vitamiinin osalta voi ja margariini ovat kutakuinkin yhtä hyviä.

 

Kaikki kasvipohjaiset vitamiinit jne ovat suurelta osin ihmisen metaboliikan ulottumattomissa johtuen kasvien lektiineistä jne myrkyistä joita niissä  on aivan luonnostaan. Ihmisen elimistö on lihansyöjän elimistö eikä meillä ole koneistoa prosessoida kasviksia kovin hyvin. Olen erittäin pahoillani jos rikon joitain uskomuskupliasi tuon suhteen koska tuossa ei ole mitään kiistanalaista. Meillä on jäljellä vain jäänne (umpisuoli) siitä kohtaa putkistoa jossa kasvikset prosessoitiin vielä noin 5 miljoonaa vuotta sitten kun asuimme puissa kasvissyöjinä. Nykyään kasvit aiheuttavat meille vain ongelmia sekä kameraletkun tunkemisia ahteriisi kun lääkäri ei millään keksi mistä IBS-oireesi aiheutuvat....

 

 

4. Matala-asteinen tulehdus on vähäisempää

Liika kovan rasvan käyttö on yhteydessä matala-asteiseen tulehdukseen, kun taas margariinin sisältämät omega-6-rasvahapot saattavat tutkimusten mukaan jopa vähentää sitä.

Elimistössä kytevä matala-asteinen tulehdus edistää eri sairauksien kehittymistä ja puhkeamista. Pitkään kestävä tulehdustila saattaa altistaa esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudeille ja tyypin 2 diabetekselle.

 

Joopa joo voihan tuon aiheuttaa... Etkö ole kuullutkaan äärimmäisistä eliminointidieeteistä joiksi carnivaarina oleminen lasketaan? Se on yksi parhaita tapoja nimenomaan alentaa kroonista tulehdusta, muuten hyvä. Nuo margariinin omegat ovat edelleen pilallisia ja ongelmallisia.

Sanoit nyt vahingossa yhden tosiasian eli tuo krooninen tulehdus on juuri se syy mikä edistää esimerkiksi verisuonitauteja ja infarkteja hyvin voimakkaasti. Se on itse asiassa pakollinen elementti niiden syntymisessäkin. Kroonisen tulehduksen juurisyynä on voimakkaasti aktivoitunut Randle Cycle joka aktivoituu voimakkaimmin silloin kun hiilareita ja rasvoja syödään sekaisin. Voit tutustua tuohon 60-vuotta vanhaan ilmiöön omalla ajallasi sitten kun et varmasti ole kuullutkaan siitä apinakouluissasi.


– Suomalainen margariini ei siis sisällä enää merkittäviä määriä transrasvahappoja. Esimerkiksi voissa on transrasvaa selvästi enemmän.

 

Luontaisesti esiintyvät ja prosessoinnissa syntyneet trans rasvat ovat aivan eri asioita. On se hyvä jos Suomessa margariini tehdään terveellisemmin. Ne ovat kuitenkin kasvipohjaisia joten trans rasvat eivät todellakaan ole sen ainoa ongelma niissä. Omegat ovat näissä edelleen pilalla johtuen siitä että ne ovat molekyylirakenteeltaan tyydyttymättömiä ja sen vuoksi reagoivat aivan kaiken kanssa nopeasti.

 

Laatikainen sanoo, että on aivan oikein suhtautua kriittisesti pitkälle prosessoituihin tuotteisiin. Samalla pitää kuitenkin ymmärtää, ettei valmistustapa automaattisesti määrittele sitä, onko elintarvike terveellinen vai epäterveellinen.

 

Prosessointia tärkeämpää on niiden alkuperä. Jos lähteenä on kasvis ja lopputuotetta syötetään lihansyöjille niin mikään määrä prosessointia ei sitä pelasta. Se on kuraa. Sinä et ole ollut lainkaan kriittinen apinakouluissa kuulemia asioita kohtaan kun apinoit niitä tässäkin artikkelissa ja kirjassasikin aivan taatusti minkä kerkeät.

 

– Margariini on suuremmasta prosessointiasteestaan huolimatta terveellisempää kuin voi.

 

Riippuu kenelle sitä ollaan syöttämässä. Jos kohteena on ihminen eli lihansyöjä niin tuo moska ei todellakaan ole terveellisempää kuin voi.

 

Hän myös huomauttaa, että sama henkilö joka välttää margariinia sen prosessoinnin takia, saattaa surutta syödä lisäaineita täynnä olevan suklaapatukan tai karkkia.

 

No meillä on sellainen valtamedia jota johdetaan lääke- ja ruokateollisuuden intressien mukaisesti jolloin meillä on ruokapyramidit ja ravintosuositukset vauvasta vaariin aivan päin persettä ja nimenomaan aiheuttamassa kaikkia meidän ongelmia juuri sitä varten, että ihmisistä saataisiin lypsettyä maksimaalinen voitto irti. Samat intressit rahoittivat sinunkin opintosi.

Mistä kohtaa tuo sinun kommenttisi on siltikään looginen? Onko sitten parempi että syödään noiden suklaapatukoiden ja karkin LISÄKSI huonoa rasvaakin?

 

– Ihmisillä on paljon hyvin epäloogista käyttäytymistä ruoka-asioissa.

 

Johtuu pääsääntöisesti siitä  koska he kuuntelevat kaltaisiasi idiootteja. Se mitä sinä pidät loogisena on myös väärin ja tieteenvastaista joten kuka se sinä olet ketään moittimaan?

 

Miksi margariinilla on väliä?

Juuri margariini on noussut niin tärkeäksi asiantuntijoiden suositukseksi sen vuoksi, että tyypillinen suomalainen syö paljon leipää.

 

Eikö sinun pitäisi kertoa tyypilliselle suomalaiselle silloin että lopettaisi sen jatkuvan leivän puputtamisen eikä vain yrittää keksiä parempia levitteitä sen paskan päälle? Olet suurin osa tätä ongelmaa ääliö!

 

Jos margariinia ei kuitenkaan jostain syystä käytä, myös siinä tapauksessa on suositeltavaa välttää voita.

– Tällöin olisi parempi, että ei käytettäisi voipohjaisia tuotteita vaan muita vaihtoehtoja, kuten hummusta, kasviöljyihin pohjautuvia mausteisia levitteitä, avokadoa, pähkinä- tai siemenlevitteitä tai erilaisia tahnoja, joissa tuotteen pohjana on juokseva kasviöljy. Myös vegaaninen majoneesi sopii hyvin levitteeksi.

 

Jep tämä ääliö saisi tukehtua omaan ulosteeseensa kun sitä pursuaa sen suusta näin paljon. Ohjeistat ihmisiä aivan TÄYDELLISESTI vaaraa kohti ja käsket välttelemään turvaa. Onneksi olkoon! Saat luultavasti tehtyä ihan oikeaa vahinkoa meille tällä paskalla. Se taitaa olla tarkoituksesikin herra asiantuntija.

 

Mistä johtuu että tieteen kieltäjät päästetään minkäänlaiseen valta-asemaan  yhteiskunnassa? Tämänkin misantroopin saisi heittää vankilaan. Aivan kaikki sen apinakoulussa opittu hevonsonta on Ancel Keyesistä johdettua. Ancel Keyes on tunnetusti koko maapallon eniten kuolemaa kylvänyt hirviö. Sillä ei ole mitään merkitystä oliko hänellä taustalla ahneus, epäpätevyys vai uskonto. Meillä ei enää nykypäivänä ole mahdollista mennä sen taakse piiloon ettei ollut kuullutkaan asiasta. Meillä on internet. Kaikki väärää tietoa näistä asioista tänäpäivänä levittävät valta-asemassa olevat ihmiset pitää laittaa vastuuseen. Meillä kuolee Suomessa tänäkin vuonna noin 40 tuhatta ihmistä aivan turhaan näiden paskojen takia.

 

 







 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinani keto-carnivaarina 2020-2024

Hyvin yleinen "asiantuntijoiden" kanssa käyty keskustelu

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ei tiedä ihmisen ravinnosta mitään...