Siirry pääsisältöön

Lihavuustutkija, lääkäri ja kirjankin aiheesta kirjoittanut Emilia Huvinen kertoo tyhmiä asioita.

 https://www.is.fi/laihdutus/art-2000010387478.html


En ole lukenut otsikkoa pidemmälle joten saatte kommenttini tuoreena suoraan uunista kun se tätä läpi lukemalla valmistuu pääkopassani. Jostain syystä en odota innolla tätä koska en lähes koskaan ylläty positiivisesti vaan lähes aina joudun toteamaan ettei meidän vallitseva lääketiedekunta tiedä joko tahallaan tai tahtomattaan yhtään mitään näistä asioista. En siis pidättele hengitystäni tämän kanssa mutta aletaas nyt käymään läpi.


PALKOKASVIT eli pavut, linssit ja herneet ovat viime aikoina saaneet erityishuomiota, kun nykyistä kasvisvoittoisempaa ruokavaliota on alettu suositella esimerkiksi uusissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa.

No niin ja tuossa juuri kulminoituu meidän ongelmat. Juuri nuo ravitsemussuositukset ovat niitä minkä varaan kaikki personal trainerista ravintoterapeuttiin asti sekä lääkärit laskevat kun ne näitä vääriä tietojaan pahaa aavistamattomille kansalaisille antavat. Kärsijänä näissä on aina se viaton kansalainen joka uskoo heitä.


– Papujen ja linssien lisääminen ruokavalioon auttaa pudottamaan painoa, tasaamaan verensokeria 

Noiden lisääminen ruokavalioon auttaa VAIN jos korvaat sillä prosessoituja hiilari/kasvisrasvapommeja. Kasveja ei ihmisten saisi syödä ollenkaan koska meidän kroppa ei yksinkertaisesti saa niistä paljoa muuta kuin ongelmia irti. IBS, ilmavaivat ja vielä pahemmat autoimmuuniongelmat ja akne jne iho-ongelmat. Pysy kaukana kasviksista jos haluat olla optimaalisen terve.


saavuttamaan kolesterolitavoitteet ja jopa laskemaan verenpainetta

Näiden kolesterolitavoitteet ovat valitettavasti aivan metsässä. Australialainen erikoislääkäri Paul Mason opettaa näistä hyvin selkokielellä videoillaan jotka löytyvät myös juutuubista. Koittakaa nyt hyvät ihmiset edes vähän kouluttaa itse itseänne. Näiden lääkäreiden tehtävä on saada sinut kestolääkityksen piiriin. Meidän ei tarvitse murehtia mistään muista veriarvoista sydän- ja verisuonitauteja silmällä pitäen kuin Triglyseriidit ja HDL. Niiden arvosta me tiedämme oletko terve vai et. Verenpainekin tasaantuu normaaliin kun syöt oikein. Kasvisten syönti ei ole oikein kun ollaan ihmisiä.


Huvinen on tutkinut lihavuutta, diabetesta ja elintapoja vuodesta 2008 lähtien, ja hän on Suomen lihavuustutkijat ry:n hallituksen jäsen. Hänen uusi teoksensa on tieteeseen pohjautuva opas ylipainon syihin ja painonhallintaan.


Eikö se ole varsin merkillistä että kun minä olen tutkinut näitä asioita alle 3 vuotta niin silti minä tiedän että tämä 16 vuotta palkkaa tästä kiskonut ja kirjankin kirjoittanut henkilö ei tiedä tästä aiheesta mitään? Päinvastoin hän todennäköisesti käskee kaikkia toimimaan JUURI päinvastoin kuin pitäisi.


”Varsinaista painonhallinnan superruokaa”

Kasvikset ovat hyvä tapa lisätä ruoan tilavuutta ja siten stimuloida suoliston kylläisyysviestejä.


Jos tarkoituksesi on olla mahdollisimman kaasuvaivainen niin syö palkokasveja. Saat siitä varmasti IBS-oireita muutenkin jos olet yhtään niille altis. Suolistossa ei ole tilavuuden mukaan toimivia kylläisyysviestejä vaan mahalaukussa. Ne eivät auta sinua yhtään koska kaikki turha kuitu ja kasvis menee mahalaukusta läpi että heilahtaa ja kohta sinun on taas nälkä. Todella lyhytkatseista tyytyä vain hetkittäiseen kylläisyyteen. Itse olen kylläinen 24 tuntia kun syön kerran päivässä oikeanlaista ruokaa. Minun ei oikeastaan tule kovaa nälkää enää koskaan vaikka paastoaisin vesipaastolla muutaman päivän. Nälän tunne katoaa lähes kokonaan mitä pidempään minä paastoan mutta vain siksi kun käyn rasvalla enkä syö hiilareita. Hiilareilla käyvä ihminen ei saa paastota.


Kasviperäisestä ravinnosta suoliston mikrobit saavat kuitua ravinnokseen.

Voi ei ja taas nämä samat typerät väitteet jotka on ammuttu turhina alas jo monta kertaa. Suolistosi mukautuu siihen mitä syöt. Sinun ei tarvitse ruokkia mitään. Kuidusta muutenkin vain muutaman hassun prosentin verran käytetään johonkin tuota kautta mutta yli 95% tulee sellaisenaan pönttöön ja aiheuttaa IBS-oireita ja paljon piereskelyä läpi kulkiessaan.

Et saa mitään sellaista ravintoa kuidusta mitä et saa ketoaineista joten aivan koko väite kuidun tarpeellisuudesta on typerä. Kaikki ummetuksen oireet esimerkiksi katoavat parissa viikossa jos syöt 0 grammaa kuitua. En itsekään ole syönyt juuri yhtään kuitua yli kahteen vuoteen joten missä kohtaa tästä on tulossa ongelma minulle kun kenellekään ei tule ongelmia jos jättävät kuidun pois. Päinvastoin kipeät oireet ja veri ulosteessa lakkaa olemasta kun jätät ne pois ja VASTA sitten kun jätät ne pois. Voit testata tuota syömällä paljon vähemmän kuitua edes jos kärsit kroonisesta ummetuksesta tai IBS-oireista.


– Ja mitä monipuolisempi on valikoima, sitä monipuolisemmat mikrobit viihtyvät suolistossamme, Huvinen kirjoittaa.


Just....ennalta-arvattavaa ja turhaa läpinää millä ei ole mitään tieteellistä pohjaa. Tämä on se mitä apinoidaan juuri ravintoterapia-kouluissa joissa opiskellaan 60-luvun aikaisia Ancel Keyesin harhaoppeja eikä mitään muuta.


Painonhallinnan tueksi Huvinen suosittelee ehdottomasti ottamaan käyttöön kasvikunnan tuotteista etenkin palkokasvit eli herneet, pavut ja linssit. 

Ei vaan jos me halutaan jotain pysyvää ja oikeasti terveellistä niin me syödään vain bbbe eli nautaa, voita, pekonia ja kananmunia. Suolaa mausteeksi ja juomana vain vettä. Tuosta pitäisi koostua ainakin 80% kaikesta siitä mitä meidän suuhun menee. Tuon lisäksi 0 grammaa kuitua ja niin lähelle nollaa kuin pystyy myös hiilarit. Et tarvitse noista kumpaakaan ja päinvastoin ne ovat molemmat haitallisia sinulle.


– Ne sisältävät monipuolisesti kuitua sekä proteiinia, joten ne ovat varsinaista painonhallinnan superruokaa, Huvinen kertoo. 

Ongelma vaan on että nuo eivät pidä nälkääsi. Ihminen lisäksi TARVITSEE eläinrasvaa. Toisin kuin kuitu ja hiilarit on olemassa monta elämälle pakollista rasvahappoa joita ihmisen täytyy saada jos se haluaa elää optimaalisesti.


– Esimerkiksi 100 g punaisia linssejä sisältää 9 g kuitua ja 8 g proteiinia, kun taas erittäin proteiinipitoiseksi mielletyssä kananmunassa on 7–9 g proteiinia, hän antaa esimerkin.


Voi pojat eikö tämä edes tiedä mitä eroa on kasvi- ja eläinperäisillä proteiineilla? Elimistösi saa käytettyä reippaasti suuremman osan tuosta kananmunan proteiinista koska sen aminohappoketjut ovat ehjempiä meidän tarpeillemme. Suurin osa kasviproteiinista muuttuu vain glukoosiksi koska elimistö ei pysty käyttämään vajaita ketjuja. Lisäksi kaikki se muu antinutrinen ominaisuus tässä tapauksessa punaisissa linsseissä edelleen vielä huonontaa imeytymistä. Edes eläinproteiini ei imeydy hyvin samasta syystä johtuen jos syöt kasviksia. Kaikki ne lektiinit ja pektiinit haittaavat imeytymistä koska ne ovat vieraita aineita meidän elimistölle.


Lääkäri suositteleekin käyttämään monipuolisesti erilaisia eläin- ja kasviproteiineja.

No eivät kyllä yleensä suosittele eläinproteiineja juuri ollenkaan. Kaikki se punaisen lihan kauhistelu on juuri sitä aivopesua mitä lääkärit yms vatipäät jakelevat kaikille.


– Isoissa seurantatutkimuksissa runsaalla punaisen lihan syömisellä on havaittu monia negatiivisia terveysvaikutuksia.

Ei herrejumele sanoinhan etten ole lukenut tästä kuin otsikon? Tämä on niin koomista. Ensinnäkään nuo eivät ole tutkimuksia vaan kyselyitä jotka on muodostettu niin tahallaan että ne saavat lihan näyttämään epäterveeltä. Esimerkiksi jos syöt pitsaa jossa on lihaa niin se lasketaan kokonaan punaiseksi lihaksi. Sairasta, tiedän mutta vähän veikkaan että sinä et tätä tiennyt. Tuo käy ilmi jos vaivautuu käymään näiden varsinaisia "tutkimuksia" oikeasti läpi. Voisin puhua loputtomasti punaisen lihan hyvistä terveysvaikutuksista mutta vain sellaisen punaisen lihan joka ei ole pitsaa eikä mitään muutakaan lihapasteijat jne. Vain puhdasta punaista lihaa. Miksi ette tee tutkimuksia jossa oikeasti vertaillaan puhtaasti lihaa syöviä vaikkapa vegaaneihin tai aivan mihin tahansa muuhun ryhmään. Miksi teidän pitää olla näin helkutin tahallaan harhaanjohtavia näissä tutkimuksissa? Toki jos tarkoitus on rahastaa ihmisten sairauksilla niin teette hyvää työtä. Kyllä sen aina teidän tutkimusten rahoittajastakin käy ilmi kenen suulla te puhutte.


Päivän proteiinimäärää ei siis kannata lähteä kasvattamaan isoilla pihveillä tai aamupalan pekoniövereillä.

Jos sinun on nälkä aamulla niin silloin syöt. Syö ainoastaan bbbe eli juuri päinvastoin mitä tämä "asiantuntija" sanoo ja syö just silloin kun sinulla on nälkä ja syö maha aivan täyteen. Huomaat hyvin äkkiä syöväsi vain kerran päivässä suurimman osan päivistä.


Suolisto tottuu uusiin ruoka-aineisiin

Vaikka palkokasvien hyödyt ovat monipuoliset, Huvinen on huomannut, että jostain syystä niiden käyttöön liittyy kuitenkin paljon ennakkoluuloja.

Ihmisen suolisto ei osaa käsitellä niitä koska meidän geeniperimämme tulee satojen tuhansien vuosien evoluution pohjalta joka on ollut lihansyöjä kuten susi tai jääkarhu konsanaan. Vuoden 2019 isotooppitestit todistavat sen aivan kiistatta.


– Herneitä lukuun ottamatta pavut eivät ole kuuluneet perinteiseen suomalaiseen ruuanlaittoon, ja ehkä siksi ne voivat tuntua vierailta, hän pohtii.

Noita papuja joita mainostat ei ole ollut edes olemassa kuin korkeintaan noin 2000 vuotta eikä varsinkaan siinä koostumuksessa missä se nykyään on. Luonnossa ne eivät kasva koskaan tuollaisiksi. Ne on ihmisten manipuloimia kasviksia niinkuin kaikki muutkin ja tulisi jättää syömättä. Meidän kroppaan ei ole koko meidän historian aikana mennyt tuollaista moskaa. Onko siis ihme että meillä kukoistaa kaikki fyysiset ja henkisenkin puolen sairaudet? Tämä kasvisten syönti on ihan suoraan yhdistettävissä neuropsyykkisiin oireisiin ja vakavempiinkin henkisiin ongelmiin. Lapsesta asti kehittyvälle aivoille annetaan eläinrasvan ja eläinproteiinin sijaan kaikkea sellaista mitä se ei ole koskaan prosessoinut ja hiilareita vielä sen lisäksi joka muuttaa koko aineenvaihdunnan siten että rasva-aineenvaihdunta jää pois koska tilalle tungetaan myrkyllistä hiilihydraattia joka ilmiön nimeltä Randle cycle mukaisesti poissulkee rasvan käytön energiana soluytimissä eli mitokondrioissa. Koittakaapa vähän tutkia tuota ilmiötä. Se on ollut lääketieteen käytettävissä jo 60-luvulta lähtien myös. Aikansa roisto Ances Keyes käytti vain hieman koulukiusaajataktiikkaa että sai sen tiedon piilotettua julkisuudesta.


Monella saattaa olla myös kokemus, että palkokasvit eivät sovi vatsalle, jos niistä on saanut ilmavaivoja. Huvinen kuitenkin muistuttaa, että palkokasveissakin on eroja, koska kaikissa niissä on erilaisia kuituja.

Joopa joo flatulenssipauke kuuluu ja kauas mitä enemmän näitä syöt eikä edelleenkään mistään kuidusta ole ihmiselle mitään muuta kuin haittaa. Ne taitaa nykyään käyttää jopa puupölyä että saavat proteiinipatukat sisältämään lisää kuitua. Itse kyllä lämmitän puulla mieluummin takkaani tai saunaani kuin syön sitä.


Lisäksi on hyvä muistaa, että suolisto tottuu uusiin ruoka-aineisiin ja mikrobiomi sopeutuu niihin.

Mutta miksi pitäisi? Voitko kertoa edes yhden hyvän syyn mitä hyötyä siitä on että vatsassasi kasvaa uudenlaisia bakteereja? Me ei tiedetä noista bakteereista juuri mitään muuta kuin sen että jos ruokavaliota muuttaa mistä tahansa mihin tahansa liian nopeasti niin mahasi menee siitä kyllä sekaisin. Mainitsin juuri aiemmin noista nepsy-kytköksistä näihin liittyen eikö? Miten uskallat ehdottaa ihmisille tällaista? Se syy miksi minä uskalla suositella omaa ruokavaliotani on ne mainitut 2019 isotooppitestit ja sen lisäksi toki omat kokemukseni tämän kanssa jo useamman vuoden ajalta. Lisäksi pienellä kahlauksella löytyy satojatuhansia ellei miljoonia ihmisiä joiden kokemus tämän minun ruokavalioni kanssa on rinnastettavissa vähintäänkin taianomaiseen parantumiseen. Kaikki pääsevät lääkkeistään eroon ja voivat paremmin kuin 30 vuotta sitten. Ei enää kipuja eikä lääkityksiä. Kannattaa edes vähän tutkia tätä sinunkin kuka ikinä oletkaan ja missä elämäntilanteessa ikinä oletkaan. Koskaan ei ole myöhäistä kunhan vaan pidät huolen ettet aloita tätä liian äkkipikaisesti vaan noin 6-8 viikon aikana vähennät kaikkea sitä mikä ei ole bbbe ja lisäät sitä mukaa bbbe-ruokia. Syö aina niin paljon kuin nälkä sanelee eli älä rajoita tai laske mitään.


– Siten pystytään vähitellen lisäämään palkokasvien määrää. Näin erinomaista painonhallinnan superruokaa ei nimittäin kannata jättää hyödyntämättä! 

Minulla on täällä omassa blogissani selvitys valokuvien kera miten minun on käynyt keto-carnivaarina. Näytänkö minä siltä että painonhallinnassani olisi jotain ongelmia? Voin hyvin kääntää tämän sinun kannaltasi päälaeleen rouva "asiantuntija". Näytä minulle verikokeidesi tulokset niin verrataan niitä omiini samalla kuin verrataan kehonkoostumusta ja rasvaprosentteja. Katsotaan kumpi meistä tietää mistä puhuu.


Helpoin tapa lisätä palkokasvien osuutta ruokavaliossa on ottaa käyttöön säilykepavut, koska niitä ei tarvitse liottaa eikä keittää.

– Kokeile aluksi esimerkiksi valmiiksi keitettyjä, suolaliemeen säilöttyjä papuja, joita saa suoraan säilykevihanneshyllyltä. Niitä on helppo lisätä vaikka kastikkeeseen tai salaattiin. 

Mutta kun noita ei saisi laittaa ensimmäistäkään papua ihmisen suuhun koskaan, muuten hyvä. Saat VAIN ongelmia noista. Elimistösi saattaa pystyä taistelemaan niiden myrkkyjä vastaan jonkin verran mutta valtava piereskely alkaa kyllä heti. IBS-oireet tulevat myöhemmin. Pahimmillaan sinulta leikataan koko ohutsuoli pois tulehduksen takia joka kaikella tällä kuralla on aiheutettu. Sen jälkeen löydät kaiken elimistösi sulattamattoman aineksen kainalopussistasi. Suosittelisin olemaan kuitenkin kokonaan ilman näitä ongelmia aiheuttavia kasveja. Ei kasveja koskaan.

Ei myöskään hiilareita koskaan. Meidän oma elimistö pystyy tuottamaan kaiken glukoosin toiminnolla nimeltään glukoneogeneesi ja se tekee sen rasvasta ja hukkaproteiinista. Juuri hetki sitten yksi mies paastosi 5 vuorokautta ja juoksi maratoonin myös kaikkina noina päivinä. Kerro nyt ihmeessä miten se on mahdollista jos me tarvitaan hiilareita ruokavaliossamme? Eihän se tietenkään olisi mahdollista jos hiilarit olisivat tarpeellisia suun kautta saada. Ihmisen sisäelimet ja aivot käyvät suuri osa glukoosilla mutta aivan kaiken tarvittavan glukoosin saa kroppa tuotettua itse. Samoin kaikki lihaksistossa tarvittava glukoosi vaikka olisit voimanostaja tai maratoonari. Kaikki suun kautta syöty glukoosi on vain haitallista. 

 

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinani keto-carnivaarina 2020-2024

Hyvin yleinen "asiantuntijoiden" kanssa käyty keskustelu

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ei tiedä ihmisen ravinnosta mitään...